Reizen door mijn onderbewuste

Aan de studie hypnotherapie!
De afgelopen maanden ben ik bezig met een intensieve opleiding hypnotherapie bij Edwin Selij bij Hypnose instituut Nederland. Veel herkenning in wat ik al doe met als extra tool om nu mensen werkelijk in hypnose te brengen. Wist je dat iedereen altijd in een vorm van hypnose is? Hypnose hoeft namelijk helemaal niet gepaard te gaan met diepe trance.

Regressie
In het laatste lesblok gingen we regressie ervaren in  hypnose. Voor we met een probleem gingen werken oefenden we eerst met een positieve emotie. Ik koos voor een emotie welke ik leuk vond om mee te werken: Verwonderen. Een cursist bracht mij in hypnose om te onderzoeken wanneer ik deze emotie het eerst had ervaren in mijn leven? Waarom, gewoon omdat het kan en positieve herinneringen en gevoelens oplevert! Dus…Een reis door het onderbewuste en beelden te zien krijgen welke je vaak niet meer herinnert of bedacht had.

Tijdens mijn hypnose…
Ik ging eerst terug naar wanneer ik het verwonderen het laatst nog bewust had ervaren. Ik noemde een sessie welke ik zelf gaf in mijn eigen praktijk waarin ik zelf een symbolenreis deed bij een client die ik onder hypnose had gebracht.  Na deze sessie kon mijn cliënt totaal niet meer bij het schuldgevoel waar zij regelmatig mee zat. Het was volledig getransformeerd en als reactie kwam er een spontane mega lachbui. Een heerlijke vorm van loslaten! Na een aantal weken na deze wonderlijke sessie appte ze mij om te laten weten dat het schuldgevoel er niet meer was geweest. Ze was onwijs verwonderd en ik blijf dat ook doen, sowieso iedere keer weer bij transformatiewerk. In 1 sessie, is dat niet wonderlijk! Ik verwonderde mij zeker.

Door probleem heen werken
Ik werd vanuit deze laatste situatie dat ik het had ervaren meegenomen door de cursist verder terug in de tijd. Wanneer had ik dit zelfde gevoel van verwondering nog eerder in mijn leven ervaren? Ik zag mijzelf naar buiten kijken op mijn nieuwe slaapkamer, ik was 13 jaar en verwonderde mij over de donkere, bijzondere lucht die avond en hoe ver ik toch nog weg kon kijken het donker in. Zoiets was het wat ik zag en voelde in iedergeval verwondering.
Daarna ging ik terug in de tijd en terug in de tijd. Ik zag mijzelf en ik was een jaar of 7 en stond mij enorm te verwonderen bij de dierenwei thuis waar vele wonderlijke, kleine kuikentjes rondliepen die net uit het ei gekomen waren!
En ik ging terug in de tijd en terug in de tijd en zag mij zelf in een luier in de tuin een papje maken van bloemetjes, zand en water en was me onwijs aan het verwonderen over wat ik gemaakt had hiervan. Mijn broers waren minder onder de indruk en vonden het niet zo interessant wat ik liet zien, maar ik bleef mij verwonderen. En ik ging terug in de tijd en terug in de tijd. Met zulke oefeningen kan ik snel in een ander leven belanden wat dus ook gebeurde. De kleding was anders, het huis was anders en het uitzicht. Terug in de tijd ergens op een veranda samen met volwassenen en kinderen en ik genoot van het samen zijn, hetzelfde gevoel als ik bij het verwonderen had. Ja ik geloof in vorige levens, maar regressie is een prima techniek om terug te gaan alleen in dit leven. Je kan zo prachtige inzichten krijgen en door problemen heen werken.

Informatie uit het onderbewuste
Wat mij zelf opviel en jou misschien ook dat mijn onderbewuste mij steeds momenten van verwondering liet zien in de natuur. Wat zegt dat over mij en hoe belangrijk natuur dan wel voor mij is. Ik denk niet alleen voor mij, maar voor velen en misschien wel iedereen.
Soms kan opleiding, werk, ervaringen, een levenswijze je gevoelsmatig weghalen van jezelf en van de natuur. Zonder dat je hier misschien lange tijd bewust van bent. Je ervaart bewust of onbewust de connectie niet en is inderdaad vaak ook ruis op de lijn. De verbinding die zo belangrijk is om te ervaren wie je bent en wat je werkelijk wilt en kan ‘zijn’. De verbinding waaruit jij je werkelijk kan verwonderen en ‘aan’ gaat. Je vanuit kan luisteren naar je innerlijke kompas. De verbinding waarin je de identificatie met je rollen kan loslaten en ervaart dat je er dan nog steeds bent, in verbinding met jouw essentie. Verbonden met jezelf en alles om je heen en uiteraard met de natuur, als vanzelf, want je bent natuur. Ik gun dit iedereen.

Ervaar de kracht van transformatie
Je bewuste werkt met ratio (denken) en wilskracht maar op dat niveau lukt het niet altijd een oplossing of antwoord te vinden. Je onbewuste werkt met gevoelens, emoties en met beelden en symbolen. Wil jij een krachtige symbolenreis ervaren waarin je door een probleem heen gaat werken en een oplossing of inzicht ontvangt? In deze reis breng ik je in hypnose wat je ervaart alsof je in ‘trance’ bent en vooral je gedachten/hoofd even stil is. En je onderbewuste met antwoorden komt voor jou. Het helpt jou mee om je te (blijven) verbinden met je zelf, met wie je werkelijk bent. De sessie duurt inclusief het voorgesprek en evaluatie uiterlijk 70 minuten. Wat breng je in? Een probleem waar jij doorheen wilt werken en tot een oplossing of inzicht wil komen. Dit kan zijn een negatieve emotie welke je vaak ervaart, een gedachte, gevoel. Je kan de symbolenreis ook inzetten bij een belangrijke keuze welke je moet maken waar je op bewust niveau niet bij een antwoord komt.

Inmiddels ben ik afgestudeerd en gediplomeerd en geef live en online-live sessies hierin.

#hypnotherapie #hypnoseinstituutnederland #hypnosezwolle #persoonlijkegroei #leiderschap

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.