Down to Earth zijn? Ontwikkel je intuïtie

Blog geïnspireerd door de film: Down to Earth en hoe wij allen Earthkeepers kunnen worden.
Ontwikkel je intuïtie: Training zaterdagmorgen 28 januari – 11 februari – 11 maart 2017 – Zwolle.  Door: Myrjan Vroom

Down to Earth

Onlangs zag ik de prachtige documentaire Down to Earth in het Fraterhuis in Zwolle. Rolf en Renata reisden met hun gezin over de hele wereld om te spreken met stamhoofden en oude wijzen van oude culturen. De film heeft al meer dan 50.000 bezoekers getrokken. De meditatieve film raakte mij en velen door de stemmen en uitspraken van de Earth keepers, de muziek en klanken. Een inspiratie en ondersteuning voor mijn werk.

Earthkeepers laten zien, voelen en vertellen hoe ze de verbinding met al wat leeft hebben en weten te behouden. Zij staan in verbinding met de bron en hebben de gave om deze wijsheid te mogen overbrengen. De boodschap die zij overbrengen is dat wij zelf verantwoordelijk zijn om goed te zorgen voor onze planeet en de toekomstige generaties. De opdracht van hen om weer de verbinding te herstellen met jezelf en je intuïtie te gaan vertrouwen.

Je intuïtie als raadgever

Grote leiders en bedrijven waar winstoogmerk op de eerste plaats staat zijn niet de mensen die zorgen voor harmonie en herstel van de aarde en de mensheid. Niet voor niets zie je dat deze bedrijven het ook heel moeilijk krijgen. Jij zelf hebt invloed op waar jij aandacht en richting aan wilt geven. Het is tijd dat we onze intuïtie vertrouwen en betekenis geven aan de tijd dat we hier zijn op aarde. Ons voortbewegen vanuit onze innerlijke raadgever en ons verstand nuttig gebruiken.

We gebruiken dit verstand het meest om heel veel negatieve gedachten per dag te maken. 80 % is negatief! We piekeren ons wat af en nemen veel negatieve kennis in ons op via diverse media. Onze intuïtie laat ons weten waar wij ons verstand voor kunnen inzetten en andere keuzes kunnen maken! Je kunt je verantwoordelijkheid nemen door je te verdiepen in de keuzes die jij dagelijks maakt. En wat voor invloed deze hebben op de aarde?

Wat raakt jou?

In Frankrijk is een nieuwe wet aangenomen die plastic bekertjes, borden en bestek gaat verbieden. Een fantastisch besluit want plastic is een grote bedreiging. Maar ook het voedsel wat wij tot ons nemen. Wist je bijvoorbeeld dat er elk jaar ruim 2.000.000 ha regenwoud verwoest wordt door het grazen van dieren en verbouwen van hun voedsel? Zodat wij vlees kunnen consumeren. Dat de uitwerpselen van zo’n 80 miljoen dieren die elk jaar worden gedood niet worden afgebroken? Dit terecht komt in water en oceanen.

Wist je dat elk half uur een Indiase katoenboer zelfmoord pleegt? Het ging prima met hun zelf geteelde katoenzaden tot Monsanto kwam en gouden bergen beloofde. En wie koopt dit katoen in? Zowel dure als goedkope merken gebruiken dit katoen. Ik draag het vast, het hangt in mijn kast. Wat kleeft daaraan?

Wat brengt jou in beweging?

Bij het wakker worden heb ik zelf niet in alles het roer in één keer omgegooid. Ik voel wat mij het meest raakt, maak hier tijd voor, onderzoek het en maak nieuwe keuzes. Dit kost tijd, soms lef en vraagt om discipline en geeft betekenis. Zo heb ik het bedrijfsleven na tien jaar werkervaring verlaten toen ik begin 30 was. Voor mij voelde het goed mijn gave die ik had met energiewerk te gaan benutten. Heel eng, maar wel mijn hart die mij stuurde.

Vanaf mijn 25e ben ik mijn intuïtie gaan ontwikkelen en ontmoette ik achteraf gezien al de eerste Earthkeepers. Luisteren naar mijn intuïtie heeft veel invloed in mijn werk waar ik mijn intuïtie inzet wanneer ik vraag en luister. Het heeft positieve invloed in mijn relaties, in keuzes die ik maak, grenzen die ik aangeef en de opvoeding van mijn kinderen. Mijn omgeving is reflecterend, inspirerend, maar lang niet meer altijd leidend. De verbinding die ik weer ervaar met mijn ‘hogere zelf’ heeft mij weer laten voelen hoe je het leven vanuit je vrije wil kan ervaren. Bevrijdend, verbindend en de vragen bij mijzelf stellen. De antwoorden vaak niet meer bij de ander, maar in mijzelf vinden.

Ruis op de lijn?

Ieder van ons komt naar de aarde met deze verbinding. Een ‘lijntje’ die jouw ziel verbindt van de mens die je hier bent naar de bron waar je vandaan komt. Stel je voor een bron, één energie waar wij wegkomen. Zo afgescheiden als we nu van elkaar en de aarde leven zo verbonden zijn we daadwerkelijk! Maar we ´weten´ en herinneren ons het niet meer. We wijzen onszelf, de ander en de aarde af. Er is vooral in onze westerse wereld bij veel mensen ruis op de verbinding gekomen.

Ook in mijn praktijk komen mensen met diverse klachten, burn out verschijnselen en stress waarvan de ruis een grote veroorzaker is. Je wilt in wezen je pad terugvinden. We leven meer vanuit ons hoofd dan vanuit ons hart. Dit maakt dat we ons niet verbonden kunnen voelen. Dit geeft veel spanning en we laten ons leiden door ons werk, gedachten, afleiding en omgeving.

Tijdens de reis in mijzelf voel ik mijn grenzeloze mogelijkheden, voel ik mij verbonden en blijf nieuwe inzichten ontvangen. Dit doe ik middels visualisaties, stilte, contact met mijn innerlijk waarnemer en nieuwe kennis. Dit neem ik mee in de dag. Het is een grote, spannende reis voor onze ziel dat we hier op aarde zijn! Ieder met zijn eigen taak, lessen en mogelijkheden. Benut deze kans in deze unieke tijd nu op aarde. Dit laat de liefde stromen en benut je jouw innerlijke krachten.

Ontmoet je innerlijk waarnemer

Wil jij ook een reis maken in jezelf? Je innerlijk waarnemer ontmoeten? De training die ik geef brengt bijzondere ervaringen en is een hele beleving. Vervolgens vraagt het om oefening, discipline en een open, positieve houding. Door actief je intuïtie te raadplegen kunnen er verrassende, duurzame antwoorden komen!Het laat je niet zweven in dit systeem, maar zet je juist met beide voeten op de grond. Down to Earth.

Training?

Ben je intuïtief en vertrouw je jouw ingevingen weinig of weet je niet hoe? Ervaar je ruis op jouw verbinding? Ervaar je veel spanning? Wil jij Down to Earth zijn? Dan raad ik je de training intuïtieve ontwikkeling aan die 28 januari 2017 weer start in Zwolle.  Klik hier voor meer informatie, locatie en tarieven.

Het kan zijn dat je om bepaalde redenen de voorkeur geeft aan individuele training. Je kan ook een via een coachtraject leren hoe je contact kan maken met jouw bron kan herstellen. Ruis kan ook ontstaan door te veel ballast wat losgelaten mag worden. De jassentechniek en magnetiseren zijn hiervoor effectieve behandelingsmethoden.

Interesse in de film?: Kijk hier de trailer van Down to Earth

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.