Doen wat de liefde zou doen

DOEN WAT DE LIEFDE ZOU DOEN
“Bewust gevoelige personen ervaren hun lichaam als een barometer van wat er om je heen gebeurt en zelfs van de nabije toekomst. Een bewust gevoelig persoon gaat zijn kennis binnen, versmelt ermee en wordt wat hij weet. Een bewust gevoelig persoon lijdt als hij niet meer in harmonie is met het leven en mensen voelt die zich afgescheiden hebben.” -Penny Peirce –
GEVOELIGHEID ALS KRACHT
In mijn coachtrajecten en trainingen ontmoet ik vele gevoelige mensen. Al weten ze het vaak niet. Of duurt het even om de gevoeligheid toe te geven…Mensen die net als ik een pad op gingen in werk wat je gewoon deed, kon, verwacht werd van jezelf of anderen, wat gaaf en leuk leek. Waar je goed in was of bent. En er zo’n moment komt dat je voelt dat het niet jouw pad meer is. Doordat jij of je omgeving waarin je werkt verandert of juist niet mee verandert of door een gebeurtenis. Dat je je afgescheiden voelt. Afgescheiden van de ander? Jezelf? Van je hart? Ja wat eigenlijk. Je hoofd maakt overuren. Iets anders in je leven vraagt aandacht… Er staan jou nieuwe keuzes te maken.
Dat je weer meer wil voelen? Doen wat je te doen hebt? gezond gevoelig wilt zijn? De reis van binnen wil maken van hoofd naar hart? Steeds meer mensen hebben het gevoel meer uit het leven te kunnen halen. Anders het leven te willen inrichten. Voelen diepere of nieuwe waarden … Gewoon kunnen ‘zijn’ op het werk en thuis. En tegelijkertijd werken aan groei. Zonder je futloos of opgefokt te voelen, moe of dingen onnodig dwars zitten in de rollen die je hebt.
Misschien dat je al wel lange tijd zoekende bent. Of buiten het werk of in het leven zelf. Zoiets…Of ja.. naar wat eigenlijk? Alles is toch best voor elkaar? En toch…
lEER WAT JE VOELT
Veel hoor ik mensen die klaar zijn met onnodig lijden, met onverklaarbare fysieke klachten, vermoeidheid, oude overtuigingen en patronen die ze niet verder helpen.
Ik ontmoet mensen die angst, zorgen of druk ervaren zonder goed te weten wat of waarom. Een kort lontje, piekeren of weinig energie. En weer willen leren voelen. Van overleven naar voluit leven. Intuïtief voel ik dan ook een mooi transformatieproces (achteraf vaak bevestigd) waarin iemand dan in zit of in mag gaan. Vaak willen ze innerlijke rust en moeiteloosheid (weer) ervaren. Leren voelen wat ze voelen en ruimte te handelen naar wat echt goed voelt. Dan ga ik ‘aan’ als coach. En als je dit herkent; voelt; dan weet je vaak ook dat diep in jou er iets anders van je wordt gevraagd, nu. Je het anders wilt en ergens weet dat het mogelijk is. Misschien wel totaal anders, het onbekende in…Uit de kramp.
POSITIEVE SWITCH
Diep van binnen is er iets dat aandacht vraagt. Nu. Vaak is een kleine stap al een stap.
Waar ik 10 jaar ervaring had in sales en marketing en daarvoor ook gestudeerd had gooide ik meer dan 13 jaar geleden het roer om. Salaris en leaseauto en zogenaamde verworven zekerheden weg en werk waar ik me volop voor ingezet had. Ik startte mijn eigen praktijk en ging totaal iets anders doen. Doen wat de liefde zou doen. Althans het avontuur aan gaan van dat pad van liefde met vallen en opstaan. Makkelijk? Nee niet altijd. Mijn hoofd vond er soms wel wat van! Of wat vonden anderen ervan? En van mijn nieuwe ‘zweverige’ werk? Hard voor gewerkt en gestudeerd laat je achter je. Collega’s, kennis, zogenaamde ‘carrière’ …En waar steeds meer moeders veel dagen bleven werken ging ik doen waarvan ik voelde wat ik moest doen. Voor bijna fulltime moeder zijn. Mijn gedachte of mijn omgeving vonden hier misschien wel wat van…
En mijn hart? Mijn gevoel? Die maakte vreugde sprongen, liet mij door krachtige processen gaan en dat voelde ik vooral en gaf mij enorm veel vertrouwen, lef en doorzettingsvermogen te doen waar ik ‘aan’ van ging in werk, nieuwe kennis opdoen en thuis te kunnen ‘zijn’.
Vele uren, vele jaren bracht ik in en rondom ons fijne huis aan de gracht door met onze dochters die geboren werden. En van waaruit ik ook mijn praktijk had.
Mijn intuïtieve en persoonlijke ontwikkeling, gebeurtenissen, maar ook de heftige bekkeninstabiliteit en mijn dochters die geboren werden brachten mij de weg naar binnen. Met grote steun van mijn partner die mee het pad op ging. En daaromheen bouwde ik aan mijn praktijk als energetisch coach waar ik al jaren me in aan het verdiepen was. Wanneer de meiden sliepen organiseerde ik in de avonden huiskamerlezingen. Over opvoeding, relaties, spiritualiteit, energiewerk, zandcirkels en meer.
MAAK RUIMTE VOOR IETS NIEUWS
Een heel aantal oude collega’s, vrienden en familie werden één van mijn eerste klanten die het energetische werk waarmee ik toen startte aandurfden. Iets wat ik nooit had kunnen bedenken! Waarin sommigen er niets mee konden had ik niet kunnen voorzien hoeveel zich wel naar mij gingen openstellen. Omdat ik mij hierin opende. Het ging me heel makkelijk af alsof ik dit altijd al deed. Zij hadden het lef energetische jassen uit te doen. Oude overtuigingen, angsten, jassen durven loslaten om ruimte te maken. Om te voelen, om een stap te maken, mee te gaan in deze nieuwe tijd… Waar we onszelf mogen vragen: Wat zou de liefde doen? Open te staan voor nieuwe mogelijkheden en het onbekende. En steeds meer cliënten volgden en ik bleef en blijf mij ontwikkelen en inzetten in mijn praktijk. Een onvergetelijke switch die goud waard was en ik iedereen gun die voelt dat het tijd is.
Steeds meer mensen ervaren dat het tijd is voor innerlijke transformatie. Wat zichtbaar wordt in je uiterlijke realiteit. Er is nu een energie die de roep van je hart versterkt. We zitten in een overgang naar een nieuw bewustzijnsniveau. Er bestaat een ruimte waarin vrijheid, compassie en waarheid iedereen welkom heten. ✨ Laten we elkaar daar vinden

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.