Diepgaand onderzoek voor meer zelfkennis en heling

Te durven zijn met jezelf en de onrust in jou.

Mirthe is nu 45 jaar en vertelde me dat er steeds iets blokkeerde, ze had een vermoeden wat het was en het hinderde haar toch te regelmatig. In de sessie maakten we een reis naar binnen. Jij kwam in deze sessie bij een beeld van vroeger: Jij als klein meisje: Je was 9 jaar en moest verschrikkelijk nieuws horen. Jij hoorde dit nieuws en niet alleen jij ook jouw lieve omgeving was in shock en intens verdrietig. Het nieuws wat je moest verwerken was niet te doen, het was te groot, te veel voor jou.
Ook voor de lieve mensen om je heen en je zag hoe ze de dagen die volgden er al snel weer wat van  wisten te maken. Kom op, we moeten door en wij kunnen dit! Samen. Dat was fijn.
Je besloot flink te zijn en hielp de volwassen zelfs het leuk te maken. De pijn in jou en van de anderen was te groot om er te laten zijn en hoe kon je met deze gevoelens omgaan? Niemand die het je vertelde of voordeed en het ging ook best goed.
We kijken samen naar dat meisje van 9. Ze kon altijd heel goed voelen wat ze ook fijn vond. En voelde diep de pijn en emoties van de volwassenen om haar heen. Niet allemaal bewust, nu wel. Jij wist geen raad met jouw pijn en de pijn van de ander, was voelen nog wel fijn?
Je maakte er samen met de anderen wat van. Wat fijn en wat heb je veel gehad aan het feit dat iedereen de draad weer oppakte. Wat ben je nu als volwassene vrouw sterk, krachtig en heb je in wezen een prachtig leven. Het ontbreekt je immers aan niets en flink ben je ook nog steeds. De maatschappij spiegelt ook vaak flink zijn en schouders eronder. En een kracht is die altijd positieve mindset. Toch voel je de laatste jaren dat veel je energie kost en minder je energie geeft, wat wil ik echt? Waar word ik blij van, is dit werkelijk hoe ik verder wil?

ONZE SCHADUWKANTEN OMARMEN

Je bent nieuwe wegen gaan bewandelen, kijk eens wat je allemaal al hebt gedaan om te komen waar je nu bent! En ineens voel je de afgelopen tijd blokkade en zit je nu voor me in mijn praktijk. En komt vanuit jouw vraag en kwetsbaarheid dit beeld van het kleine meisje in jou naar boven, een diep verdriet. Als volwassene oordelen we vaak over verdriet, onrust alsof het komt door iets van wat zich nu in onze buitenwereld afspeelt. Soms is er ook een crisis in de buitenwereld voor nodig die het in de binnenwereld losmaakt. Dit was voor jou niet zo, je wilde dingen anders zien in je leven, andere balans, het mocht leuker en moeitelozer. Een reis ben je aan het maken, een reis van hoofd naar hart.

MANIFESTATIE

Het is de buitenwereld die triggers geeft en je de kans geeft te voelen wat in jou leeft en geleefd wil worden, gezien wil worden. Blokkades en obstakels zijn vaak niet van nu, maar oude pijn of overtuigingen die je vaak niet meer dienen. Ballast van jezelf of van anderen wat je nog meedraagt. Ieder van ons draagt het mee en wanneer je leert voelen zal je het vanzelf ontdekken. Het weten en bewust zijn is al helend en zet deuren open voor verandering, als je hier voor open staat. Leren voelen laat je mogelijkheden zichtbaar worden die je niet ‘bedenken’ kon. Daar begint de manifestatie.

DE KRACHT VAN KWETSBAARHEID

Daar zit je Mirthe,  nog steeds voor me in de praktijkruimte: Je verdriet heb je als volwassen lang weggestopt achter een deurtje, dit verdriet is er al vanaf je 9e levensjaar. We gaan ernaartoe, je stelt je open en je huilt zoals je niet vaak huilen kan. Het komt van diep, heel diep en we zien samen dat meisje van 9. We praten met haar, jij praat met haar en zij ziet jou. Ook zijn er volwassenen bij het meisje waar ze van houdt en we inzichten krijgen in hun pijn. Och wat een pijn hadden zij en wat wilde jij dat graag voor ze oplossen en droeg jij veel met je mee. We zien, kijken en laten alles er zijn. En dan voelen we dat met liefdevolle loslaattechnieken er teruggegeven mag worden, getransformeerd mag worden en jouw systeem opgevuld wordt en weer meer resoneert met jouw blauwdruk. Het is jijzelf die dit doet, het is jij die de moed hebt te helen. En ik ben bij jou om te luisteren en ruimte te helpen maken voor heling. Het begint steeds meer bij je te stromen, lichter te worden en jij en ik weten dat het leven van de mens vraagt soms blokkades, obstakels aan te kijken. We zien dat het voor jou tijd is voor nu om in het ‘niets’ te zijn, in het moment en er zullen dan zeker deuren openen voor jou. Wat? Dat wordt vanzelf duidelijk. Geduld en zelfliefde voor nu. En als je nog een keer wilt rouwen, nu zoveel jaren later dan geef jij jezelf daar volledig toestemming voor om alle tranen te laten stromen. Rouwen doen we niet op commando.

Dankbaar dat ik met zoveel cliënten mee mag kijken om de binnenwereld te ontdekken. Wij mens – als multidimensionaal wezen – Goh, we moesten eens weten wat voor samenleving we samen kunnen bouwen als we leven van binnenuit. Het begint bij de transformatie in onszelf.  We leven in een roerige tijd en ik gun iedereen meer bewustzijn te krijgen op wie we werkelijk zijn. Dit vraagt moed en innerlijke transformatie om in flow mee te bewegen in deze tijd.

De naam van de cliënt in deze blog is niet haar werkelijke naam.

Volg je intuïtie, omarm wat er zich afspeelt in jouw binnenwereld, leef jouw waarheid en leef van binnenuit. Voor jezelf en het collectief.  Leer wat je voelt – Liefs Myrjan

Coachingtraining intuïtieve ontwikkelinghelingmini retraite

 

Wie voelt leeft
wie niet meer voelt
wat hij voelt
wordt geleefd

Myrjan

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.