De boodschap van water

De onderzoeken van Masaru Emoto

Jaren geleden werd ik via een lezing geïnformeerd over de onderzoeken van Masaru Emoto: De boodschap van water. Ondanks dat het nog verder uitgewerkt moet worden door de strenge eisen van de wetenschap is het al een prachtig onderzoek. Ik kan me laten ontroeren door de geweldige beelden van de waterkristallen. Het is indrukwekkend hoe deze beelden zijn ontstaan. Het heeft mij erg geraakt en wie weet jou ook. Vandaar dat ik het graag deel met mensen. Het geeft ons weer een stuk bewustzijn in de kracht van onze gedachten en emoties.
Wat de Japanse onderzoeker Masaru Emoto (1943-2014) aantoont is dat water een geheugen heeft en wordt beïnvloed door zijn omgeving. Hij is hier wereldwijd bekend mee geworden. Water verandert onder invloed van hele subtiele informatie.

Emoto deed wereldwijd talrijke experimenten met het water van verschillende locaties. Hij bevroor het water tot vijf graden onder nul waardoor er onder de microscoop waterkristallen zichtbaar werden. Water van vervuild water had misvormde tot bijna geen waterkristal en water uit schone bergbeekjes gaven een prachtig waterkristal. De specialisten die de waterkristallen fotografeerden onder de microscoop wisten van te voren niet waar het water vandaan kwam. Hierbij concludeerde Emoto dat water als een soort vloeibare bandrecorder werkt, die de omgeving in zich opneemt en reflecteert.

Onderzoeksresultaten

Emoto kwam erachter dat positief beïnvloede watermonsters mooie en perfect gevormde waterkristallen opleverden en negatieve invloeden misvormde kristallen. Hij experimenteerde vervolgens ook op het effect van woorden, gedachten, muziek en verschillende emoties op water. Emoto keek naar de waterkristallen na bijvoorbeeld de woorden ´haat´, ´liefde´, ´dankbaarheid´. Hij onderzocht het water wat naast klassieke muziek van Mozart had gestaan en wat naast hardrock muziek stond. Emoto plakte op een glas water het woord ´liefde´ en op het andere glas het woord ´haat´.

Ook op deze geschreven woorden op het glas gevuld met water bleek het te reageren. Water bleek dus ook te ´luisteren´ naar woorden en ´gedachten´. Water bleek ontvankelijk voor een meditatie en helende woorden van mensen die zich hadden gericht op het water. Wanneer je er vanuit gaat dat alles een frequentie heeft, zijn het dus de trillingen van de verschillende vibraties welke voortkomen uit gedachten, geluiden, meditaties die weerspiegelen in het waterkristal. Dit toont aan wat voor grote invloed wij met onze gedachten als mens hebben.

Bedenk eens dat de wereld en wij als mens voor ongeveer 70 % uit water bestaan. En wat onze gedachten, emoties en projecties dus met ons en de wereld doen en wat voor invloed wij hebben! Bekijk in het filmpje zelf de wonderlijke beelden van de kristallen en voel eens wat het met je doet. De informatie en beelden zijn ook terug te vinden in het boek: De boodschap van water en ook komt het terug in de prachtige film: What the bleep do we know?

Emoto

Comments 2

 1. Olga
  16 april 2020

  Het is prachtige video en informatie… Ik heb deze informatie iets eerder gelezen… maar met uw video is het helemaal compleet. Bedankt!

  1. MyrjanVroom
   8 mei 2020

   Dankjewel!

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.