Dag van de stilte

Landelijke dag van de Stilte 2016

Vorig jaar ben ik coördinator geworden van de Dag van de Stilte. Er hebben toen landelijk veel stilteactiviteiten plaatsgevonden waaronder ook in en rondom Zwolle. Zelf heb ik toen in samenwerking met Lotus Zen een stiltewandeling georganiseerd. Een prachtige wandeling en voor velen een nieuwe ervaring. Dit jaar vindt voor de zesde keer de landelijke Dag van de Stilte vindt plaats op zondag 30 oktober 2016. We willen samen ervaren hoe stilte past in ons dagelijks leven. Het doel van de Dag van de Stilte is om de vele facetten van stilte – de beleving, werking en waarde -onder de aandacht te brengen.

Waarom is stilte zo belangrijk? In stilte word je bewust van jezelf. Hierdoor kan je meer balans gaan ervaren en meer in contact met jezelf zijn. Daardoor kan er rust en helderheid ontstaan en leef je meer in ‘nu’. Het lijkt zo simpel, maar een speciale dag voor de stilte is hard nodig om hier meer aandacht voor vrij te maken. Mensen als Herman Wijffels juichen deze dag dan ook van harte toe. Zondag zal ik in Zwolle weer een stilteactiviteit organiseren. In heel het land is er tussen 11 en 12 uur een concentratie van stilte en stilte activiteiten. Tussen 10.30 en 12.30 zal er een activiteit in Zwolle komen waarin er stilte is tussen 11:00 uur en 12:00 uur.

Ook kan jij zelf een activiteit in dit uur aanbieden, zodat de intensiteit van stilte zich in dit uur door heel Nederland concentreert. Kies in dit Stilte uur de vorm én de tijd die bij jou past. Je hoeft niet het hele uur stil te zijn. Iedere tijd en inhoud kan. Thuis op je eigen bank 5 minuten stilte is ook een bijdrage aan het stilteveld en op deze wijze kun je je ook verbonden weten. Als je een hele dag of moment organiseert kan je mij dit laten weten. Je activiteit komt dan ook op de website van de Dag van de Stilte.  

Rustmoment tijdens de Stiltewandeling Zwolle 2015

Stiltewandeling Zwolle 2015
Stiltewandeling Zwolle 2015 - 2

LANDELIJKE INFORMATIE
De Dag van de Stilte is een landelijke non-profit organisatie die door deskundige mensen op vrijwillige basis wordt bestuurd en georganiseerd.
Website: www.dagvandestilte.nl, Twitter: @DagvandeStilte / #DagvandeStilte 2015,
Facebook: http://www.facebook.com/Dag-van-de-Stilte, Mail: info@dagvandestilte.nl,
LinkedIn: https://www.linkedin.com/landelijke ‘Dag van de Stilte’

Comité van Aanbeveling:
Een Comité van Aanbeveling steunt het initiatief. Van dit comité maken deel uit: Hella van der Wijst (o.a. ex presentatrice van KRO’s programma De Wandeling),
Herman Wijffels (o.a.hoogleraar duurzaamheid en co-voorzitter van World Connectors),
Thom Breukel (o.a. schrijver van de Stilteatlas en Stil Amsterdam),
Joke Hermsen (filosofe en schrijfster van o.a. Stil de Tijd),
Matthijs Schouten(ecoloog en filosoof in dienst van Staatsbosbeheer en bijzonder hoogleraar ecologie en filosofie op de universiteit van Wageningen en schrijver van diverse boeken).

Write a comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.