" Als je weet wat je voelt kun je het leven leiden dat je wilt " -Myrjan

Loslaten

We maken zogenoemde koorden om te communiceren met de mensen van wie we veel houden of met wie we ons sterk verbonden voelen. Ook maken we koorden aan wanneer we bijvoorbeeld met iemand gaan samenwerken.

Dit kunnen koorden zijn die energie naar elkaar uitwisselen. Meteen of na verloop van tijd kan het zijn dat de energie via deze koorden niet vlekkeloos gaat. Het kan zijn dat je een bepaald koord met bijvoorbeeld een collega, vriend of familielid als belastend ervaart. Dit negatieve koord blijft maar vastzitten ook al ben je niet in de omgeving van die persoon. Dit kost veel energie. Je kan er zelfs fysiek klachten van ervaren.

Visualisatie van koorden

Middels een visualisatie gaan we kijken of dit koord aanwezig is en wat het nog voor jou betekent. Je krijgt zelf een beeld te zien. Hier begeleid ik je bij. Visualiseren is denken in beelden en is de oertaal van de geest en vaak lukt het om de situatie in te beelden of anders te voelen.
Ook voel ik intuïtief mee. Dan kijken we of de verbinding welke aanwezig is nog waarde heeft. Is het een oud koord of is het nu ook nog aan de orde? Een vader of moeder die heel bezorgd is over haar kind kan voor het kind beklemmend zijn. Dit ‘oude’ koord kan nog aanwezig zijn terwijl het kind volwassen is. Als volwassene kan je dan nog steeds het beklemmende gevoel af en toe ervaren.

Koorden neutraliseren en/of verbreken

Door bewustwording en inzicht ontstaat er makkelijker acceptatie van het koord. We kunnen samen jou het koord laten neutraliseren en naar wens bij jou (liefdevol) verbreken.

Voorbeeld 1: Een cliënt in mijn praktijk gaf aan dat ze niet goed kon communiceren zoals ze daadwerkelijk wilde naar haar partner. Ze klapte dicht. Tijdens de visualisatie hebben we gezien dat haar partner haar domineerde. Dit hoeft hij helemaal niet bewust te doen. Maar doordat zij het nu bewust is konden we het koord wat zichtbaar werd energetisch verbreken. Meteen na deze oefening en met deze bewustwording kon zij op een veel prettiger manier communiceren. Ze bleef bij haar zelf.

Voorbeeld 2: Hier gaat het over het contact met een dierbare overledene. Een cliënt had op haar 14e
jaar haar moeder verloren. Dit is natuurlijk een hele heftige ervaring en groot gemis. Ze was nu bijna 40 jaar en kon nog steeds niet over haar moeder praten. Dit vond ze heel vervelend omdat ze zoveel mooie, liefdevolle momenten wilde delen. De tranen en emoties voelden niet van NU. We hebben het koord verbroken wat haar tegenhield om vrijuit te praten. Het koord was niet van NU, maar van toen ze klein was. Een verbinding van de situatie toen. Een zeer bevrijdend, emotioneel moment volgde met direct fijn resultaat.

Ja! Ik wil graag meer weten over het aanbod bij Myrjan.

Vraag een gratis intakegesprek aan voor een coachtraject of stel hier je vragen voor meer informatie. 

    Jouw naam (verplicht)

    Jouw e-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Jouw bericht